Două mii de români merg la muncă în Germania

Anunțul că Germania caută forță de muncă românească pentru agicultură i-a făcut pe mulți români să nu mai țină cont de măsurile de protecție și să se înghesuie, care cum a putut, pe aeroportul din Cluj.

Joi, în jurul prânzului, aproximativ 2000 de oameni, cu bagajele gata făcute, stăteau grămadă pentru a lua drumul occidentului, la munci agricole sezoniere. Din câte se poate observa în imagini, nici unul dintre cei prezenți nu respectă distanța minimă între  persoane și doar câțiva și-au luat măuri de protecție.
Directorului aeroportului, David Ciceo, a declarat pentru Digi24, că oamenii au fost aduși în cursul dimineții cu mai multe autocare și lăsați în parcarea din fața aeroportului. Tot el susține că parcarea respectivă este administrată de Consiliul Județean, nu de aeroport.
La rândul lor, reprezentanții Consiliului județean Cluj au acuzat conducerea aeroportului de lipsă de comunicare. Mai exact, nu s-a anunțat  că urmează să plece 13 chartere, nici planurile de zbor.
Firma de securitate a aeroportului nu a putut face față numărului mare de oameni, așa că s-a întrunit comitetul pentru situații de urgență pentru a lua măsuri de dispersare a mulțimii. În această cauză s-a deschis dosar penal.
De remarcat că țări precum Anglia și Germania fac presiuni asupra guvrnului de la București pentru a permite muncitorilor români să margă la muncă în agricultură, fiind dependenți de mâna de lucru din sud-estul Europei.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole