Solidaritate pe timp de pandemie

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos au iniţiat, în ultima perioadă, numeroase acţiuni de ajutorare a persoanelor sărace, bolnave, singure şi izolate din cauza epidemiei de COVID-19.

Pe lângă activităţile obişnuite, derulate prin intermediul cantinelor bisericilor, preoţii transportă alimente direct la domiciliul celor care au nevoie. Prin urmare, sute de persoane, din Galaţi, primesc zilnic pachete cu alimente de la reprezentanţii Arhiepiscopiei şi de la asociaţiile partenere, iar lucrurile frumoase nu se oresc aici.
Pe lângă hrană, preoţii şi sociologii oferă sfaturi şi ajută 70 de copii la teme, beneficiarii centrului de zi organizat în cadrul parohiei. De asemenea, acestora le este asigurată și hrana.

„În privinţa serviciului de masă, copiii nu mai vin la noi, ţinem legătura pe internet. Am venit în sprjinul lor şi le-am pregătit pachete de hrană rece(…). Le-am pregătit şi materialele igienico-sanitare de care au nevoie în această perioadă”, a precizat Robert Tiber.

Totodată, în cadrul Parohiei Sfântul Spiridon din Galaţi au fost organizate trei puncte de colectare pentru alimente neperisabile, medicamente şi materiale igienico-sanitare pentru credincioșii sărmani, singuri, bolnavi și izolați în case din cauza pandemiei de Covid-19.  De ademenea, după instaurarea stării de urgență, și Arhiepiscopia Tomisului le-a întins o mână de ajutor celor vulnerabili.  Astfel că, 718 persoane aflate în dificultate, din Constanța, primesc constant alimente neperisabile, câte o masă caldă pe zi și produse de igienă, iar 45 de persoane aflate în izolare la domiciliu sau în carantină primesc masă completă. La acestea se adaugă și ajutoarele financiare pe care Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei a decis să le ofere pentru șase persoane.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole