Sistemul medical românesc face față îmbolnăvirilor

Până în acest moment în țara noastră au fost confirmate peste 6.800 de cazuri de infectări cu SARS-COV-2 și nu se știe cât timp sistemul medical va mai face față numărului tot mai mare de îmbolnăviri.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că în acest moment sunt ocupate doar jumătate dintre paturile ATI rezervate acestor cazuri, iar dacă vârful îmbolnăvirilor nu va fi mai mare decât dublul cazurilor de acum, sistemul sanitar va face față.
Totodată, Moldovan a mai spus că în câteva săptămâni România ar putea ajunge la o capacitate de testare de până la 7.000 de teste pe zi. În aceste condiții va fi modificat și protocolul în funcție de care se fac testările pentru COVID-19.
Chiar dacă România are suficiente laboratoare de testare, problema o reprezintă lipsa de personal specializat. Pe măsură ce noi specialiști vor fi instruiți pentru testarea pentru COVID-19, vor fi operaționalizate mai multe laboratoare. Reamintim că, ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică arăta că, în județul Constanța s-a înregistrat un  număr de 158 de persoane infectate. În prezent, spitalul de Boli Infecțioase Constanța mai dispune de 120 de paturi libere.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole