Preşedintele Klaus Iohannis vrea referendum pe tema graţierii şi a Codului Penal

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în această seară că va iniţia procedurile pentru un referendum, astfel încât românii să îşi spună părerea despre ordonanţele legate de graţierea şi modificările Codurilor Penale.
„Atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD. Şi atunci, dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă”, a declarat şeful statului.
„Este evident că există un larg interes pe această temă a schimbării Codurilor Penale și a grațierii. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime, dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a spus Klaus Iohannis.
Preşedintele a amintit de momentul istoric de la 24 ianuarie, susţinând că în 1859, politicienii s-au ocupat de naţiune, de Unirea Principatelor,  iar în prezent se ocupă de graţierea propriilor dosare.
„Ce clasă politică am avut noi atunci, când a început să ia fiinţă naţiunea română! Şi ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleşi să conducă ţara se ocupă în mod paradoxal de cu totul alte lucruri”.
„Am auzit fel şi fel de aberaţii, iar imediat activitiştii şi agitatorii au fugit la televiziunile obediente şi au spus că este o nouă mineriadă. O aberaţie. Cetăţenii nu dau lovituri de stat. Politicienii dau lovitura de graţie statului de drept”, a apreciat Iohannis.
Şeful statului i-a răspuns astfel liderului PSD, Liviu Dragnea care spune că preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat, duminică seara, în afara legii, participând la manifestaţiile de la Bucureşti împotriva graţierii.
„ Președintele țării s-a situat în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.
E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese” , a declarat Liviu Dragnea.
„A m spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții” , a subliniat liderul PSD.
 
 

Cele mai Accesate Articole