Românii sunt chemați să-și spună părerea în privința luptei împotriva corupției

Președintele Klaus Iohannis vrea consultarea românilor în privința  ordonanțelor  legate de grațiere și modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală.
Șeful statului a transmis, astăzi, președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.
Totodată, președintele l-a informat și pe premierul Sorin Grindeanu despre declanșarea consultării cetățenilor.
„În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituția României și al dispozițiilor art. 2 și 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, intenționez să cer poporului să-și exprime, prin referendum, voința suverană cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Având în vedere dispozițiile legale menționate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum național referitor la problema sus-menționată”, se arată în scrisoarea președintelui Klaus Iohannis transmisă președinților Senatului și Camerei Deputaților.

Cele mai Accesate Articole