Festivalul de teatru OKaua, ediția online

Arta teatrală nu își pierde savoarea nici în vremea pandemiei de coronavirus iar rădăcinile sale străvechi sunt prea puternice pentru ca Măria-Sa Scena să rămână fără viață!

Nici Festivalul de teatru Okaua nu capitulează și se adaptează contextului actual! Anul acesta, ediția cu numărul 7.2 a Festivalului OKaua se desfășoară online, în perioada 7-10 mai, pe pagina de facebook a deja consacratului eveniment. Așadar, pe scena virtuală a festivalului, educația prin teatru și promovarea acesteia în toate formele sale sunt readuse în lumina reflectoarelor!
Spectatorii se vor bucura să vadă că și anul acesta Festivalul Okaua le propune o paletă vastă de manifestări culturale. Programul evenimentului este structurat după cum urmează:

Clipuri dedicate acestei ediții – unde elevii și studenții răspund la provocarea lansată de către festival și anume de a reproduce o scenă de film în context de videocall;
Difuzarea spectacolelor care s-au bucurat de aprecierea publicului și au fost răsplătite cu Marele Premiu și locul I la ambele secțiuni;
Secțiunea scurtmetraje – unde vor fi prezentate scurtmetrajele de absolvire ale generațiilor trecute, de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București și Facultatea de Teatru și Film – Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

De altfel, secțiunea scurtmetraje este și noutatea acestei ediții. Este un obiectiv pe care organizatorii festivalulului și l-au propus de câțiva ani și iată că de această dată prinde viață! Este singura secțiune în concurs de anul acesta, urmând să fie jurizată de 3 profesioniști în domeniu: Bogdan Mureșanu – scenarist, producător și regizor, Ciprian Iacob – director al Festivalului Bucharest Film Awards și Bucharest ShortCut Cinefest, Ion Florin Grigoraș – lect.univ.dr. UNATC „I.L.Caragiale” București și Pompilius Onofrei – jurnalist cultural, realizator radio.

„Ne bucurăm că în acest an reușim să inaugurăm secțiunea de scurtmetraje, pe care o vom păstra și la edițiile viitoare. Scopul festivalului este educația prin cultură în toate formele acesteia, de aceea ne dorim o diversitate a programului și a secțiunilor prezentate. Prin această secțiune dorim să dezvoltăm, de asemenea, importanța actoriei de film, ca disciplină. Mulțumim facultăților de profil care ne-au ajutat și ne-au pus la dispoziție cele mai bune scurtmetraje ale ultimelor două generații.”,  a declarat Alina Dumitrache, director al Festivalului Okaua.

Iubitorii de artă sunt invitați la 4 zile pline cu filme, spectacole și provocări ale liceenilor și studenților la actorie, o alternativă plăcută de a-și petrece sfârșitul de săptămână acasă, în siguranță. Organizatorii se ghidează după deviza festivalului „Măsură pentru măsură” la care adăugă anul acesta #stațiacasă și dați play!
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole