Orașul Țăndărei iese din carantină

Vești bune pentru locuitorii orașului Țăndărei, după aproape cinci săptămâni în care orașul a fost închis din cauza crizei COVID-19.

Anunțul a fost făcut, marți seară, de către Ministrul Internelor, printr-o nouă Ordonanța militară.
Încă de pe data de 10 mai reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au transmis solicitarea în vederea ridicării acestei măsuri. Carantina din Țăndărei a fost instituită la începutul lunii aprilie, la cererea prefectului județului Ialomița. Decizia a fost luată după ce peste 800 de persoane s-au întors în țară din zone roșii precum Italia, Spania, Franța sau Germania. Mulți dintre ei nu au respectat izolarea și au transmis virusul în interiorul comunității.
Din această cauză oamenii au fost păziți de armată ca să nu mai iasă din casă. Potrivit autorităților, starea de carantină a avut un impact negativ asupra activității economice a orașului. Cetățenilor care aveau locuri de muncă în afara localității le-a fost interzis să părăsească orașul. De asemenea, pe toată această perioadă, nicio persoană din afara orașului nu a avut voie să intre în localitate.
Reamintim că, în județul Ialomița, numărul deceselor a ajuns la 18, ultimul înregistrându-se pe data de zece mai, iar numărul de cazuri confirmate a ajuns la 296.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole