Legea stării de alertă a blocat multe ore activitatea Parlamentului

Dezbateri aprinse în Parlament. Camera Deputaților s-a întrunit, miercuri, pentru a vota proiectul de lege al Guvernului pentru prevenirea și combaterea pandemiei în starea de alertă care va intra în vigoare începând cu data de 15 mai.

Scrutinul a fost, practic, blocat de disputele politice dintre tabere. Actul normativ s-a aflat, marți, pe masa senatorilor, unde a trecut, dar a născut noi divergențe între putere și opoziție, iar miercuri a ajuns în Camera Deputaților care este for decizional.
Ședința a durat multe ore, cu multe scântei, fulgere și tunete în comisiile de specialitate ale Camerei, iar la orele după-amiezei, ședința încă era în curs de desfășurare.
Proiectul inițiat de Guvern are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.
De precizat că, în Senat, proiectul a fost votat, însă nu în forma inițială, propusă de Guvern, ci cu unele amendamente aparținând, în mare parte, social-democraților. Practic, reprezentanții PSD vor ca Parlamentul să aibă ultimul cuvânt în ceea ce privește instituirea stării de alertă, la care se mai adaugă și alte amendamente.
Social-democrații au declarat în mai multe rândură faptul că Guvernul PNL își urmărește doar propriile interese.
Amintim că zilele trecute, anumite voci din opoziție spuneau că nu vor vota acest proiect de lege, fără modificările de rigoare.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole