Bani europeni pentru firmele care fac angajări

Vești bune pe piața muncii. România a accesat fonduri europene, cuprinse între 3 şi 5 miliarde de euro, pentru sprijinirea companiilor care vor oferi locuri de muncă românilor, pe o perioadă de minim trei luni.

Anunțul a fost făcut miercuri seară de primul ministru Ludovic Orban.
Ludovic Orban a mai spus că România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 de milioane de euro şi poate beneficia, de o sumă cuprinsă între 3 şi 5 miliarde de euro, suma totală folosită în acest program fiind de 100 de miliarde. Orban a reiterat măsurile de sprijin oferite de Guvern atât angajatorilor, cât şi angajaţilor.
Premierul Ludovic Orban a mai menţionat că sunt 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar aproape 350.000 de români s-au întors în ţară.
Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte categoriile de tineri absolvenţi sau cei aflaţi în pragul pensionării, angajatorii vor primi “un procent semnficativ din salariul brut pe o perioadă de timp mai lungă”.
De precizat că, potrivit declarațiilor premierului, angajatorii trebuie să păstreze în funcții angajații pentru care au primit acest sprijin, și după încetarea perioadei de plată a ajutorului oferit de stat.
De asemenea, Orban  a mai spus că va fi adoptat un act normativ care să prevadă o măsură activă de susţinere și pentru muncitorii zilieri.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole