Două sate, din Galați, în carantină

Focar nou de coronavirus în România, după relaxarea măsurilor! De duminică, două sate din județul Galați au fost plasate în carantină.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce a crescut alarmant numărul celor infectați în localitățile Toflea și Brăhășești.

„În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, (…) au fost dispuse noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc. Începând cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile se instituie măsura de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi.(…)”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galați.

Potrivit datelor oficiale, 42 de persoane au fost depistate pozitiv, iar alte 284 se află în izolare la domiciliu. Toţi cei infectaţi sunt acum trataţi în spital.

”Explicația ar fi prin faptul că multe familii s-au întors din străinătate, dumnealor au stat în carantină, se pare că erau purtători sănătoși asimptomatici. Organizează întâlniri cu multe persoane, se îmbrățișează și așa virusul a ajuns să fie transmis”, a declarant Liliana Iordăchescu, DSP Galați

Prin urmare, cei aproximativ 9.000 de locuitori nu mai au voie să iasă din localitățile Toflea și Brăhășești. Totodată, nimeni nu va avea voie să intre. Și la Iași au fost înregistrate în ultimele zile câteva zeci de cazuri noi de Covid-19, la cadre medicale și pacienți de la Spitalele de Neurologie și Sfânta Maria. De asemenea, și în rândul medicilor de la Institutul ”Marius Nasta” din București au fost depistate, recent, șapte cazuri de infecție cu noul coronavirus.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole