Coronavirusul modifică activitatea salvamarilor

Pandemia de coronavirus modifică și activitatea salvamarilor, care vor intra în dispozitiv începând cu data de 1 iunie.

Astfel, s-a luat decizia că aceștia vor lucra în ture și se vor lua măsuri de evitare, pe cât posibil, a contactului. Toate acestea nu vor împiedica, însă, personalul specializat să intre în mare pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.
Președintele Asociației Salvamarilor din România a declarat, pentru Litoral TV, faptul că, din cauza epidemiei, salvamarii își vor modifica  atât procedurile de resuscitare, dar și programul de lucru.
Președintele Asociației Salvamarilor ne-a mai declarat că dispune de destul personal pentru a face față programului în ture.
În ceea ce privește sfatul medicilor pentru sezonul estival 2020, aceștia le recomandă oamenilor mai multă precauţie. Ei avertizează că trebuie păstrată distanțarea socială de cel puțin un metru și jumătate, în apă sau pe plajă.
Un raport al Consiliului Național de Cercetare din Spania relevă faptul că noul coronavirus, la fel ca și alte virusuri, nu ar putea fi periculos în apa mării, datorită mediului sărat care diminuează gradul de virulență al SARS-CoV-2. Însă, în cazul aglomerărilor de oameni din apă, în care un purtător strănută, există totuși un risc.
În ceea ce privește nisipul, riscul de infectare cu noul coronavirus ar fi minim, datorită combinației dintre apa sărată, razele ultraviolete și temperaturile ridicate. Însă mare atenție la șezlonguri, spun specialiștii, întrucât virusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole