Zi cu dublă semnificație pentru români

Cimitirele din Constanța au fost luate cu asalt în această dimineață, și asta pentru că în contextul pandemiei, de Paștele Blajinilor, ele au fost închise.

Oamenii au venit pregătiți cu pască, ouă roșii și flori pe care le-au așezat pe morminte, iar preoții au slujit.
Astăzi sărbătorim praznicul Înălţării Domnului, dar şi Ziua eroilor, ostaşilor şi tuturor celor care au scris istoria României prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temniţele comuniste, apărând libertatea, credinţa strămoşească, pământul ţării şi idealul de unitate al românilor.
După Liturghie, au fost  oficiate, cu respectarea regulilor impuse prin starea de alertă, slujbe de pomenire a eroilor neamului în toate bisericile, cimitirele şi la toate monumentele închinate acestora atât din ţară cât şi din străinătate. Acest lucru s-a întâmplat și la Cimitirul Municipal din Constanța la monumentul eroilor, unde l-am găsit și noi pe veteranul de război Vasile Niculae, care în fiecare an vine să-și comemoreze colegii. Își amintește și acum momentele petrecute în decembrie 1989, atunci când 30 de constănțeni au murit.
Ziua Eroilor este momentul solemn în care onorăm memoria celor care au scris file de istorie, în lupta pentru libertate. Sacrificiul lor ne învață lecția dureroasă a curajului, a devotamentului, a dedicației, a patriotismului și a dăruirii.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin

Cele mai Accesate Articole