Peste 300.000 de elevi se pregătesc de examene

Peste 300.000 de elevi vor susține, în mai puțin de o lună, examenele de Bacalureat și Evaluare Națională. Pentru perioada care urmează, conducerea Ministerului Educației, dar și a Ministerului Sănătății pregătește o serie de măsuri speciale.

Chiar și în aceste condiții, părinții se tem să-și lase copii la școală în plină pandemie de coronavirus. Prin urmare, elevii care în ziua susținerii Evaluării Naționale sau a Bacalaureatului au o temperatură de peste 37,3grade Celsius ar putea da examenul în condiții speciale. Propunera a fost făcută de către Ministrul Educației, pentru ca toți elevii din clasele terminale să aibă șanse egale.
O soluție ar fi și în cazul elevilor care sunt izolați la domiciliu sau au fost infectați cu SARS-Cov-2, însă aceasta nu este încă finalizată.
Reamintim că, în urma instituirii stării de alertă, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au dat un ordin comun ca în unitățile de învățământ accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius nu va fi permis. Examenul de Evaluare Naţională va începe la 15 iunie, iar Bacalaureatul în data de 22 iunie, cu probele scrise. Probele orale vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificatele obținute la respectivele discipline, în urma unor examene specifice.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole