Elevii vor beneficia de transport gratuit

Elevii vor putea, în sfârșit, să circule gratuit cu mijloacele de transport public. Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre, depus pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi, 18 mai, la inițiativa ministrului Educației, Monica Anisie.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, la rândul ei, pe pagina sa de Facebook,  că Guvernul a adoptat procedura detaliată prin care elevii pot beneficia de transport gratuit pe orice mijloc de transport doar pe baza carnetului de elev.

”Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la școală.
Astfel, elevii vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la școală și înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabile.
Pe de o parte, această măsură este o transpunere în norme și în practică a dreptului garantat la educație gratuită prin Constituție și Legea Educației Naționale. Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la școală”, a declarat vicepremierul pe Facebook.

De precizat că, în urmă cu două săptămâni, Guvernul a decis prin Ordonanță de Urgență, ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport sau chiar a retragerii licentei de traseu in transportul judetean.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole