Polițiștii de frontieră au confiscat peste 100 kg de peşte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă doi cetăţeni români care au pescuit peste 100 kilograme peşte, în perioada de prohibiţie şi fără să deţină documentele legale.
În data de 30.05.2020, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au descoperit, în lacul Oltina, 2000 m plase interzise, o barcă, două rame şi cantitatea de 97 de kilograme de peşte, din speciile crap, caras şi şalău, în stare proaspătă.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.
În data de 01.06.2020, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control asupra a două persoane dintr-o ambarcaţiune, din zona localităţii Sf. Gheorghe, judeţul Tulcea, care pescuiau în perioada de prohibiţie.
Astfel, în cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni români, în vârstă de 33, respectiv 45 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 16 de kilograme de peşte, din speciile somn şi caras, în stare proaspătă.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele de pescuit din fir textil, în lungime de 103 metri, precum şi celelalte unelte de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie.
Sursa: Comunicat Garda de Coastă

Cele mai Accesate Articole