Condiții de siguranță pentru elevii din Constanța

De marți și până pe 12 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se întorc la scoala pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat. Si unitatile de invatamant din Constanța s-au pregătit să îsi primească elevii în noile condiții de siguranță.

La intrarea în curtea școlii elevii parcurg un culoar bine definit de către unitatea de învățământ.
De asemenea, la intrarea în școală se ia temperatura, apoi merg să se spele pe mâini, primesc dezinfectant, și măști asigurate de către Ministerul Educației.
Nu vor fi mai mult  de 10 elevi și un cadru didactic în sala de clasă. Mobilierul  a fost rearanjat, astfel încât elevii să păsterze distanța între ei. O oră de curs va dura 50 de minute cu pauză de 10 minute. În situațiile în care unii absolvenți nu au optat pentru pregătirea suplimentară în școală, cadrele didactice vor continua activitatea on-line.
Până în acest moment aproximativ 65% dintre elevi au declarat că vor fi prezenți în unitatea școlară pentru activitate. Cu toate acestea, atât Inspectoratul școlar, cât și instituțiile de învățământ sunt pregătite pentru o prezență sută la sută.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Ionuț Constantin

Cele mai Accesate Articole