România își redeschide porțile turismului

România își redeschide porțile turismului. Odată cu relaxarea măsurilor mulți dintre români se gândesc dacă și în ce condiții vor mai putea merge în concediu sau vacanță anul acesta.

Potrivit specialiștilor din turism, va fi mai dificil să călătorim internațional în obișnuitele sezoane de vacanță, iar deplasarea în interiorul țării și în locuri mai puțin aglomerate va fi mai atractivă pentru multe persoane. Prin urmare, anul acesta, Delta Dunării este destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță în natură, deoarece este una dintre cele mai izolate zone turistice din țară.

„Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc protejat unic în lume, unde natura completează măsurile de distanțare socială. Delta Dunării este una dintre cele mai sigure destinații pentru o vacanță în România post-pandemie.”, a declarat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Pe lângă gastronomia bazată pe rețetele tradiționale zonei, turiștii se pot bucura de un peisaj superb. Sit UNESCO protejat la nivel internațional, Delta adăpostește peste 5000 de specii de animale și plante, peste 300 de specii de păsări, majoritatea strict protejate, cea mai mare colonie de pelicani și cea mai întinsă zonă compactă de stufăriș din Europa. De asemenea, este cunoscută și pentru sturioni, cei mai mari pești de apă dulce din lume.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole