Îndemn către state unite în America

Violențele din Statele Unite ale Americii au făcut înconjurul lumii. Suveranul Pontif și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evenimentele de peste Ocean.

Referindu-se la moartea lui George Floyd, bărbatul afro-american  ucis în urmă cu câteva zile în orașul Minneapolis, în timp ce se afla în custodia poliției, Papa Francisc a declarat că orice formă de rasism este “intolerabilă”. Liderul de la Vatican  a condamnat în acelaşi timp şi actele de violenţă care s-au produs apoi în mai multe orașe din SUA. Suveranul Pontif a dedicat situaţiei din Statele Unite întreaga secţiune în limba engleză din audienţa lui săptămânală.
În aceeaşi alocuţiune, Papa Francisc i-a îndemnat pe americani să îl roage pe Dumnezeu să îi ajute să aibă reconciliere naţională şi pace. El a cerut, totodată, Fecioarei Maria să intervină pentru toţi aceia care lucrează pentru pace şi dreptate în Statele Unite şi în întreaga lume.
Suveranul Pontif a mai spus că moartea lui George Floyd reprezintă o tragedie şi a mărturisit că se roagă pentru sufletul acestuia şi pentru toţi cei care au fost asasinaţi ca urmare a “păcatului rasismului”.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole