Pedepse mai mari pentru pedofili

Noi modificări ale Codului Penal și celui de Procedură Penală. Se majorează pedepsele pentru pedofili și membrii familiei care comit infracțiuni sexuale față de minori!

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege care mărește pragurile minime de pedeapsă pentru infracțiunile de natură sexuală. Prin urmare persoanele condamnate, pentru astfel de cazuri, nu vor mai primi pedepse cu suspendare. De asemenea, concubinul mamei, care agresează copilul, va primi detenție.
„Prin inițiativa votată astăzi vreau să transmitem un mesaj foarte clar – acela că orice persoană care tratează un minor într-un mod nepotrivit trebuie să plătească și să primească o pedeapsă proporțională cu trauma suferită de către victima sa. Vorbim de ani de zile despre justiție și ne revoltăm în fața unor situații grave, dar eșuăm, zi de zi, să ne protejăm copiii de abuzuri. Nu mai putem permite situații în care fete de 10-11 ani sunt acuzate de consimțământ, în timp ce abuzatorii, care au de 4-5 ori vârsta lor primesc circumstanțe atenuante și ajung să nu stea nici măcar o zi în închisoare”, a declarat deputatul Oana Bîzgan.
Totodată, pedepsele au fost majorate de la 3-10 ani, la 5-10 ani pentru trafic de persoane, iar dacă există și circumstanțe agravante, pedepsele vor fi cuprinse între 7 și 12 ani, față de 5-12 ani. Camera Deputaților a adoptat acest proiect în calitate de for decizional, iar acum va merge la Președintele țării, pentru promulgare.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole