Teatrul de vară “Mamaia” a ajuns o ruină

Teatrul de Vară “Mamaia” a reprezentat, ani la rând, pentru constănţeni și nu numai sufletul acestei staţiuni, iar festivalul care îi poartă numele a reuşit să aducă aici în fiecare an crema muzicii româneşti.

Sunt ani întregi de când teatrul nu mai prezintă interes pentru autorități, iar locul a ajuns o ruină.
Mirosul care te întâmpină este unul greu de suportat, mai ales în această perioadă. Imaginea de ansamblu este dezolantă, iar mesajele desenate cu graffiti împodobesc zidurile care stau să cadă. Cu toate că administrația județeană se chinuie de ceva timp să îl reabiliteze, pasul a fost bătut pe loc.
De curând a fost lansată, din nou, licitația pentru proiectul “Reabilitare şi modernizare Teatru de vară Mamaia”. Deși, după aproximativ 8 luni de la depunerea singurei oferte, aceasta a fost respinsă, iar autoritățile își arată, încă o dată, nepriceperea de a duce la bun sfărșit un lucru.
Într-o formă ironică, vicepreședintele CJC, a afirmat că, de data aceasta, licitația s-ar putea să dureze mai mult deoarece proiectul îi aparține.
Ofertele se pot depune prin platforma SEAP până la data de 20.07.2020. Valoarea estimată a contractului este de peste patru milioane de lei, fără TVA. Inaugurat în august 1963, Teatrul de Vară din Mamaia a fost, de-a lungul timpului, locul în care s-au desfășurat cele mai importante manifestări cultural-artistice de pe litoralul românesc.
Gazdă a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, a sute de spectacole de balet și teatru, festivaluri de muzică populară, Teatrul de Vară a rămas în memoria publicului și a artiștilor ca un simbol al culturii.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole