88 de soldați profesioniști au depus jurământul

Zi cu o mare încărcătură emoțională, la Mangalia. O nouă serie de soldați profesioniști a depus jurământul de credință.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Școala de Aplicație a Forțelor Navale, 88 de tineri au rostit Jurământul militar, prin care se angajează să slujească, cu devotament şi spirit de sacrificiu, ţara şi valorile ei democratice. Totul s-a desfășurat  în prezența șefului Staului Major al Forțelor Navale, după ce aceștia au încheiat modulul instrucției de bază, pe parcursul căruia și-au format deprinderile de militari.
Pregătirea profesională a acestei noi serii de militari va continua, până la sfârșitul lunii august, cu instrucția de specialitate de Marină, conform cerințelor posturilor pe care cei 88 de soldați profesioniști urmează să fie încadrați.
Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a fost înfiinţată în anul 1896 şi a început să funcţioneze la Galaţi. În cei 120 ani de existenţă, unitatea a trecut prin mai multe transformări şi reorganizări, iar din anul 2008 funcţionează în garnizoana Mangalia. Misiunea de bază este formarea iniţială şi dezvoltarea profesională a soldaţilor profesionişti şi perfecţionarea pregătirii profesionale a ofiţerilor cu grade inferioare şi a maiştrilor militari de marină, în raport cu nevoile Forţelor Navale.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole