Terci De Ovaz Cu Lapte – Retete, Preparare, Beneficii (2020)



Ovăzul este unul dintre cele mai bune tipuri de cereale de pe planetă. Sunt fără gluten și reprezintă o sursă extraordinară de vitamine, minerale și antioxidanți.



Studiile au demonstrat că terciul de ovăz consumat în fiecare dimineață aduce o mulțime de beneficii organismului.



Reteta terci de ovaz se prepară la foc mic, extrem de simplu: cu lapte vegetal, lapte de vacă sau chiar apă, fiind micul dejun consistent, sățios și nutritiv, pe care toți vrem să-l mâncăm dimineața.



În cazul în care vă întrebați care este cea mai bună și sănătoasă variantă pentru micul dejun, ei bine, răspunsul este simplu și la obiect: terciul de ovăz.



Ce Beneficii Si Proprietati Regasim In Terciul De Ovaz?



Terciul de ovaz are un continut nutritiv deosebit



Un terci de ovăz are o compoziție nutritivă balansată. Este o sursă extraordinară de carbohidrați sănătoși, inclusiv fibre solubile și chiar beta-glucan.



De asemenea, fiecare terci de ovaz reteta conține mai multe proteine și grăsimi sănătoase decât majoritatea celorlalte rețete de terciuri din cereale.



Orice fulgi de ovăz sunt încărcați cu vitamine, minerale și compuși vegetali antioxidanți, iar 70 de grame de fulgi conțin următoarele micro și macro nutrienți: mangan, fosfor, magneziu, curpu, fier, zinc, folat, vitamina B1 și vitamina B5.



De asemenea, porridge reteta conține și cantități mici de vitamina B6 și vitamina B3.



Mai mult decât atât, aceeași cantitate de fulgi de ovaz vine cu 51 de grame de carbohidrați, 13 grame de proteine, 8 grame de fibre și 5 grame de grăsimi.



Terciul de ovaz contribuie la reducerea colesterolului







Bolile de inimă sunt principalele cauze de deces la nivel global, iar unul dintre principalii factori este reprezentat de nivelul de colesterol crescut.



Multe studii clinice au demonstrat că fibra beta-glucanului din terci este eficientă pentru reducerea colesterolului rău (LDL).



Beta-glucanul poate, de asemenea, să mărească producția de bilă bogată în colesterol, reducând nivelul circulant al acestuia în fluxul sanguin.



Oxidarea colesterolului rău este un risc serios în cazul aparițiilor bolilor de inimă, mai ales când reacționează cu radicalii liberi.



Vestea bună este că oricare terci de ovaz lucrează împreună cu vitamina C pentru a preveni oxidarea LDL .



Terciul de ovaz ajuta la controlarea nivelului de zahar din sange



Diabetul de tip 2 este o boală frecventă în rândul persoanelor de toate vârstele, însă cel mai des apare la persoanele trecute de vârsta a treia. Diabetul se caracterizează prin creșterea semnificativă și anormală a cantității de zahăr în sânge. De obicei, în acest moment sensibilitatea dvs. la insulină scade.



Orice fulgi de ovaz consumați cu lapte fie la mic dejun, fie în altă perioadă a zilei pot să ducă la scăderea nivelului de zahăr din sânge, mai ales la persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2 sau cu obezitate. Mai mult decât atât pot să îmbunătățească semnificativ sensibilitatea la insulină.



Aceste rezultate sunt determinate de prezența beta-glucanului care întârzie golirea stomacului, ducând la o absorbție mai bună a glucozei în sânge.



Terciul de ovaz este foarte satios si contribuie la slabit







Un terci de ovăz, produs din lapte si fulgi este delicios, dar nu este nici pe departe singura calitate a sa. Pentru micul dejun reprezintă o alegere înțeleaptă deoarece oferă o senzație de sațietate pe termen lung și contribuie la procesul de pierdere a kilogramelor în plus.



Din moment ce vă face să vă simțiți plini, caloriile pe care o să le mâncați vor fi mai puține deoarece nu aveți poftă de mâncare.



Datorită beta-glucanului, orice terci dă senzația de plenitudine, dar promovează în același timp și eliminarea de peptidă, un hormon produs în intestin ce elimină posibilitatea instalării obezității.



Terciul de ovaz previne astmul la copii



Astmul este o boală frecvent întâlnită în rândul copiilor. Aceasta reprezintă o tulburare inflamatorie a căilor respiratorii și deși nu toți copiii prezintă aceleași simptome, mulți se confruntă cu tuse recurentă și dificultăți de respirație.



Mulți oameni de știință au descoperit că un terci de ovăz poate să prevină astmul la copii. Introducerea din timp a alimentelor solide, pe lângă lapte, în regimul alimentar al unui copil s-a dovedit a fi benefic pentru aceștia deoarece există șanse minime să dezvolte astm și reacții alergice.



Un studiu a reliefat că introducerea ovăzului la mic dejun la sugarii de sub 6 luni este asociată cu riscul minim de dezvoltare a astmului infantil.



Terciul de ovaz atenueaza efectele constipatiei



Există multe persoane care se confruntă cu constipație. De regulă, persoanele în vârstă sunt mai predispuse la mișcări intestinale neregulate, ceea ce duce inevitabil la constipație.



Laxativele sunt folosite pentru a ameliora constipația, însă nu reprezintă singura metodă de tratare a acesteia.



Studiile au demonstrat că un terci de ovăz este bogat în fibre solubile, iar fibrele joacă un rol esențial în digestia corectă și eficientă a alimentelor.



S-a realizat un studiu timp de 12 săptămâni care a arătat că introducerea unui terci de ovăz în regimul persoanelor în vârstă a dus la îmbunătățirea stării de bine.



Cum Se Prepara Terciul De Ovaz?







Un terci de ovăz se poate pregăti în multe feluri, având un gust neutru, acesta poate fi combinat cu o mulțime de alte ingrediente. Tot ce trebuie să faceți este simplu: să vă lăsați imaginația să zburde timp de câteva minute.



Pentru câteva linguri de terci de ovăz clasic vă trebuie 70 de grame de ovăz, 200 de mililitri de apă/ din laptele de vacă sau din laptele vegetal și puțină sare.



Toate cele trei ingrediente se pun pe foc și se fierb timp de 10 minute maxim.



Pentru a-l face mai gustos puteți să adăugați câteva linguri de îndulcitori, fructe uscate și nuci.



Terciul De Ovaz – Intrebari Frecvente:



Fulgii de ovaz se consuma fierti sau cruzi?



Orice fulgi de ovăz fierți în lapte sau altceva sunt la fel de buni ca fulgii de ovăz cruzi, astfel încât puteți să îi consumați în ambele forme fără nicio problemă. Linguri din fulgi de ovăz crud pot fi adăugate în smoothie-uri și consumate la micul dejun.



Se poate da terci de ovaz la copii?







Da, se poate oferi copiilor terci de ovăz (cereale cu lapte), singura condiție este să aibă împlinite primele 4 luni din viață.



Este bun terciul de ovaz pentru diabetici?



Da, terciul de ovăz preparat la foc nu foarte mare, timp de câteva minute, din câteva linguri de ovăz este bun pentru diabetici, fiind deseori recomandat de către medici acestor persoane deoarece scade nivelul de zahăr din sânge.



Se poate consuma terci de ovaz in sarcina?



Da, se poate consuma terci de ovăz în timpul sarcinii. Fulgii de ovăz pregătiți simplu în laptele de vacă sau laptele vegetal, la foc mic, timp de câteva minute sunt o sursă minunată de carbohidrați complecși, fiind ideali pentru dieta zilnică a unei gravide. Pe lângă carbohidrați, fulgii conțin și multe alte minerale și vitamine ce susțin buna dezvoltare a sarcinii.

Cele mai Accesate Articole