Dieta Balerina Originala – Forum Pareri si Beneficii (2020)



Elegante, sprintene și grațioase, balerinele au o putere fizică ce le conferă o aură misterioasă și fascinantă, însă care este secretul care stă la baza fizicului lor de invidiat?



Secretul, desigur, se află în dieta balerinelor. Ca orice alt sportiv, acești atleți de performanță au nevoie de o dietă bogată în nutrienți, vitamine și minerale, care să le ofere energia necesară pentru a-și duce la bun sfârșit antrenamentele și spectacolele lor.



Însă acest lucru nu este deloc ușor atunci când este necesar un fizic suplu, tonifiat și grațios.



Cum funcționează Dieta Balerina originala? 







În primul rând, dietele balerinelor nu se bazează niciodată pe înfometare, deoarece acestea necesită un aport caloric sănătos, pentru a rezista la efortul depus în timpul spectacolelor și în timpul antrenamententelor.



Așa că acest regim Balerina are în alcătuirea sa trei mese pe zi, toate servite la ore fixe: de obicei, balerinele servesc mesele cu aproximativ două ore înainte de antrenament, sunt slabe în grăsimi, pentru ca procesul de digestie să fie unul rapid, și au un aport redus de zaharuri care cresc nivelele de zahăr din sânge peste limita normală, pentru ca senzația de sațietate să fie una care durează un timp cât mai îndelungat posibil.



Cum se slăbește cu Dieta Balerina?



Dieta are la bază un regim alimentar cu un aport caloric scăzut și cu alimente care sunt foarte bogate în proteine. Modul de acționare a acestei diete este faptul că balerinele au nevoie să se mențină în formă, dar și să aibă suficientă energie pentru a dansa. Deci, dieta lor conține alimente specifice, cum ar fi ouă, carne de pasăre, fasole verde, cartofi, afine, pește și alte alimente care au un aport proteic ridicat.



Ideea pe care se bazează această dietă este să vă ofere un aport debordant de energie fără să vă afecteze greutate în mod negativ. De obicei, micul dejun este unul echilibrat, prânzul este cea mai importantă masă a zilei din punct de vedere caloric, iar cina esta este o masă destul de mică, pentru a nu provoca insomnie.



Ce se consumă la Dieta Balerina?







Se consumă în principiu orice aliment bogat în proteine, precum ouăle, carnea slabă, cum ar fi cea de pui și pește, fasolea verde, afinele și fructele de pădure, cartofii și multe altele.



Fructele și legumele nu se neglijează nici ele, deoarece au un aport bogat în fibre, care facilitează procesul de digestie, dar și în vitamine și minerale, care sunt necesare, pentru ca organismul să își îndeplinească în mod optim funcțiile, și antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi de oxigen extrem de periculoși și agresivi cu organismul.



Ce nu se consumă la Dieta Balerina?



Balerinele au un aport minim de carbohidrați, astfel că ele consumă pâine și alte produse cu un conținut ridicat de carbohidrați foarte rar. Dieta se bazează în mod special pe un aport proteic crescut. Carbohidrații simplii, cum ar fi cei dintr-o felie de paine albă, din biscuiți și prăjituri sunt evitați complet.



Aceste alimente cauzează o creștere exponențială a nivelului de zahăr din sânge și apoi o scădere importantă, fluctuații pe care balerinele nu le pot avea, deoarece necesită energie pentru antrenamentele și spectacolele lor. Așadar, această dietă minune vă recomandă să scoateți din rutina dumneavoastră, pe cât posibil, orice felie de pâine, biscuite sau fursec!



Ce gustări sănătoase se pot consuma la Dieta Balerina?



Balerinele nu includ în dieta lor gustări de obicei, deoarece antrenamentele nu le permit consumarea și digerarea rapidă a acestora. Însă, în caz de necesitate, se poate apela și la anumite gustări sănătoase, cum ar fi fructele de pădure, adică afinele, zmeura, căpșunile, sau iaurtul degresat.



Pentru a obține efecte maxime și rezultate uimitoare cu această dietă, se recomandă combinarea sănătoasă a acesteia cu un sumpliment alimentar, care accelerează arderile metabolice la nivel celular, pentru a spori procesul de pierdere a kilogramelor în plus. Veți vedea cum treptat pierdeți greutatea în plus kilogram cu kilogram!



Cum se poate ține o Dietă Balerina, mâncând la restaurant? 



Ieșirile la restaurant și dietele, de obicei, nu sunt compatibile, iar întreruperea dietei nu este recomandată de către specialiști, deoarece vă afectează progresul și timpul în care veți obține rezultatele. Această dietă este printre puținele care vă permite totuși și aceste ieșiri.



Dieta se poate ține cu ușurință și în cazul în care mergeți la restaurant, deoarece este recomandat consumul alimentelor bogate în proteine, cum ar fi peștele sau carnea slabă de pui, iar dumneavoastră puteți comanda, de exemplu, supe sănătoase sau diverse feluri de pește, gătite cum vă doriți.



Ce avantaje are Dieta Balerina?







Versatilitatea acestei diete este unul dintre principalele avantaje ale acesteia, care o diferențiază de alte regimuri alimentare în care este necesar ca dumneavoastă să depuneți un efort suplimentar pentu obținerea rezultatelor.



De asemenea, antioxidanții din alimentele care sunt permise au un efect pozitiv în menținerea stării generale de sănătate a organismului, datorită luptei active împotriva radicalilor liberi de oxigen, substanțe deosebit de periculoase care atacă și distrug celulele.



Detoxifierea pe care această dietă o oferă organismului este un alt avantaj. Aceasta protejează corpul de efectele nocive ale toxinelor asupra țesuturilor, fiind extrem de eficientă în eliminarea acestora din corpul uman.



Ce dezavantaje are Dieta Balerina?



Această dietă nu are dezavantaje majore, însă este necesar să menționăm efectele negative care ar putea avea loc. Dieta poate fi un pic cam dură pentru cei care nu au un stil de viață sănătos și își bazează alimentația pe consumul de carbohidrați. Această dietă, din cauza faptului că promovează un stil de viață sănătos cu un aport mic de zaharuri, poate fi considerată prea strictă pentru cei mai pofticioși dintre noi.



Mai mult, tot în cazul acestor persoane, ale căror organism este obișnuit cu nivele ale zahărului din sânge extrem de ridicate, corpul lor este predispus stării de hipoglicemie, adică reducerea nivelului de zahăr din sânge. Simptomele reimțite sunt amețeli, transpirații și tremurături. Astfel, hipoglicemia vă poate afecta și starea de spirit, diminuând voioșia și voința dumneavoastră.



Cum arată rețetele pentru Dieta Balerina?



Un fel de mâncare recomandat în această dietă este somonul cu legume la cuptor. Această rețetă este una deosebit de simplă, tot ce trebuie să faceți este să alegeți o selecție de legume pe care le preferați și să le asezonați după gusturile dumneavoastră.



Somonul se asezonează și el cu condimentele dumneavoastră preferate și acesta, împreună cu legumele se plasează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit. Se lasă la foc mediu până când este rumenit și, iată, aveți pregătită o masă sănătoasă și extrem de nutritivă!



Cum arată o listă de cumpărături simplă pentru Dieta Balerina?



Din lista dumneavoastră de cumpărături nu ar trebui să lipsească sub nicio formă carnea slabă, ouăle ecologice, legumele, precum broccoli, roșii, castraveți, fasole verde, sparanghel, quinoa, iaurtul și laptele degresat și peștele.



Aceste alimente pot fi preparate după preferințele dumneavoastră, fie la cuptor, fie pe grătar, sau consumate proaspete, în ceea ce privește legumele, sub formă de salată.



Recomandările noastre pentru cei care țin Dieta Balerina







Luni



Mic Dejun



O cană de cafea, fără să adăugați zahăr sau lapte;



Două ouă fierte, fără pâine.



Prânz



O porție de supă de legume, de preferat preparată în casă, nu din comerț;



150 de grame de carne slabă de pui, fără piele, și o salată, fără dressinguri din comerț.



Cina



100 de grame brânză naturală de vacă sau de capră;



2 roșii de dimensiune medie.



Marți



Mic Dejun



O porție de iaurt degresat, cu un conținut scăzut de grăsimi;



150-200 de grame de fructe de pădure.



Prânz



Somon la cuptor cu legume;



O porție de supă la alegere, de legume sau de pui.



Cina



Un pahar de lapte degresat cu o linguriță de miere.



Miercuri



Mic Dejun



Cafeaua neîndulcită și fără zahăr (o cană);



Un iaurt degresat cu quinoa și fructe de pădure.



Prânz



O salată cu 100 de grame de curcan, roșii, salată verde;



Supă de pui fără tăiței.



Cina



50 de grame avocado, asezonat cu sare și piper după gust.



Joi



Mic Dejun



O cană de ceai negru neîndulcit;



Omletă din două ouă cu ardei gras roșu.



Prânz



100 de grame piept de pui cu bețe de sparanghel fiert drept garnitură.



Cina



Un iaurt degresat cu quinoa și fructe de pădure.



Vineri



Mic Dejun



O cană de cafea neîndulcită;



O salată de legume de dimensiune medie.



Prânz



O porție de supă de perișoare din carne slabă;



100 de grame de pește la grătar cu o garnitură de legume.



Cina



Un iaurt degresat cu quinoa și afine.



Sâmbătă



Mic Dejun



Un ceai de ghimbir, neîndulcit, cu lămâie;



Două ouă fierte cu sare și piper, fără pâine.



Prânz



Carne slabă la cuptor cu broccoli și lămâie;



Cina



50 de grame de avocado cu usturoi, sare și piper.



Duminică



Mic Dejun



O cană de cafea neîndulcită;



Un iaurt degresat cu quinoa și fructe de pădure.



Prânz



Supă de roșii, de preferat pregătită în casă ;



Carne slabă la grătar cu legume.



Cina



Un măr cu scorțișoară.



Dieta Balerina – Menținere







Un aport mare de proteine are efecte pozitive asupra proceselor metabolice ale organismului dumneavoastră, oferind toți nutrienți necesari pentru a spori procesele de regenerare celulară a țesuturilor și pentru a revitaliza întreg organismul. Astfel încât, menținerea după această dietă va aduce în continuare o scădere în kilograme, singurul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este consumul de carbohidrați.



Întrebări frecvente



Ce contraindicații are Dieta Balerina?



Dieta nu prezintă contraindicații sau efecte adverse secundare, fiind o dietă ce poate fi urmată de oricine își dorește să piardă kilogramele acumulate în plus într-un mod sănătos.



Se poate ține Dieta Balerina în timpul alăptării bebelușilor?



Da, dieta poate fi ținută în timpul alăptării bebelușilor, fiind bogată în proteine și în substanțe nutritive necesare atât în alimentația mamei, cât și în dezvoltarea armonioasă a bebelușului.



Se poate ține Dieta Balerina în sarcină?



Specialiștii nu recomandă urmarea niciunui fel de diete în perioada sarcinii, însă, în cazuri de necesitate, nu s-au observat efecte negative ale dietei Balerina în sarcină asupra mamei sau asupra fătului.



Dieta Balerina – Forum



Pentru că trebuie să fiți informați înainte de începerea oricărei dietei, noi am căutat pe forum păreri ale celor care au încercat dieta balerinei, forum unde veți găsi nu doar testimoniale, ci și idei de rețete și recomandări.



Ioana Apostol



„Am fost supraponderală toată viața mea și orice dietă aș fi urmat, kilogramele se întorceau înapoi la mine, uneori fiind chiar mai rău decât înainte să țin dieta. Mă obișnuisem cu ideea că nu voi reuși niciodată să scap de această povară, iar viața mea nu va fi niciodată spectaculoasă.



Însă am descoperit Dieta Balerina și viața mea s-a schimbat în totalitate! Mi s-a părut extrem de ușor să respect această dietă, iar stilul meu de viață s-a îmbunătățit într-un mod surprizător! Nu doar că am reușit să scad în greutate, dar rezultatele analizelor mele s-au îmbunătățit considerabil! Mulțumesc, Dieta Balerina, că mi-ai schimbat viața!”



Ce alte diete mai recomandați, în afară de Dieta Balerina?

Cele mai Accesate Articole