Marfă contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa Sud Agigea. Articole pentru petrecere, în valoare de peste 400.000 lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectorii vamali au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din Liban, 240.000 articole pentru petrecere, susceptibile de a fi contrafăcute, ce urmau a fi introduse in tara prin folosirea de acte nereale.
În data de 19.11.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu și au efectuat, în cooperare cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, controlul fizic asupra unui container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din Liban, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.
Astfel, în urma verificărilor amănunţite, s-a constatat că în interior se aflau  240.000 articole pentru petrecere, ce erau inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, fiind susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marca şi pentru care erau folosite acte nereale la intrarea in ţară.
Bunurile, în valoare de peste 400.000 lei,  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
Sursa: Politia de Frontiera

Cele mai Accesate Articole