Vânt și precipitații în toată țara. Cod portocaliu în județul Constanța

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenţionare de vreme rea în toata țara.
În intervalul 30 noiembrie, ora 10 – 01 decembrie, ora 20,  vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.
În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.
La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.
ANM a emis și un cod galben de vânt puternic
În intervalul 30 noiembrie, ora 10:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, în Dobrogea, sud-vestul Olteniei, precum şi în vestul şi sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 şi 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi la altitudini de peste 1.500 m în Carpaţii Meridonali şi de Curbură, cu viteze ce vor depăşi 75-85 km/h şi va ninge viscolit.
De asemenea, ANM şi a emis o atenţionare Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a judeţului Constanţa.
Potrivit ANM, în după-amiaza şi seara zilei de marţi (30 noiembrie), în zona de litoral a judeţului Constanţa vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80-90 km/h.
 
 

Cele mai Accesate Articole