“Rănile” incendiului de la Spitalul de Infecțioase, încă deschise

Incendiul de acum două luni de la Spitalul de Boli Infecțioase, în care șapte oameni au murit, a lăsat în urmă nereguli grave. Focul a distrus totul în cale, iar secţia de Terapie Intensivă ar putea fi deschisă abia anul viitor, după reparații costisitoare. Nici instalația electrică și nici pereții saloanelor nu mai prezintă siguranță.

Şapte oameni au murit în flăcările care au cuprins secția ATI a spitalului de Boli Infecțioase din Constanța în dimineața zilei de 1 octombrie. Pacienții nu au avut nicio şansă. Alţi zeci de bolnavi au trecut prin spaima vieţii lor. Secţia ATI rămâne mărturie a infernului.
Paturile și echipamentele arse sunt și acum în salonul mistuit de flăcări, iar stâlpii de rezistență ai corpului de clădire au fost măcinați de temperaturile extreme din timpul incendiului.
Construcţia veche de 85 de ani are nevoie de reparații masive, de autorizații ISU și abia anul viitor este posibil să fie dată din nou în folosință.
Clădirea a fost construită în 1936 și niciodată nu a fost pregătită pentru un număr atât de mare de pacienți cu necesar de oxigen.
Pentru pacienții în stare gravă, în curtea spitalului va fi adus un TiR de Terapie intensivă, care va avea 10 paturi.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin
Articolul “Rănile” incendiului de la Spitalul de Infecțioase, încă deschise apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole