Video. RAJA anunță că s-a reluat pomparea cu presiuni reduse către abonații din Năvodari

RAJA informează că, noaptea trecută în jurul orei 02.00, s-a reușit remedierea avariei apărută pe conducta de aducțiunea cu diametrul de 1200 mm, ce asigură o mare parte a necesarului de apă de la sursa Galeșu la Stația de Tratare și Pompare Palas. Imediat, echipele de permanență au demarat manevrele de repornire în siguranță a Sursei.
La ora 06.00 dimineața, s-a reluat pomparea cu presiuni reduse către abonații din Năvodari și Cumpăna.
În continuare, constănțenii din zonele Palas și Zona industrială Oierie Palas, Cartierele Brătianu și Medeea, Zona industrială, Cartierul și Zona industrială CET, Cartierele Viile Noi și Sere, Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani, Zona comercială Constanța Sud, Cartierul Faleză Sud, Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal, Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori, Zonele Baba Novac și Halta Traian, precum și cei Zona Comercială Vest, până la remedierea avariei, vor avea debit redus la robinet.
Reamintim că RAJA a anunțat seara trecută că , in urma decopertării zonei unde a apărut avaria pe aducțiunea de 1200 mm, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson, lucrările fiind  îngreunate de adâncimea la care este pozată conducta, la aproximativ 4 m, dar și de faptul că pământul în zonă este plin de apă din cauza infiltrațiilor.

La fața locului au intervenit  7 echipe e dotate cu toate utilajele necesare (vidanje, motopompe de mare putere, săpătoare, macara etc.), care au actionat pentru finalizarea reparațiilor într-un timp cât mai scurt.

Pentru a asigura un minim necesar de apă pentru ziua 27 ianuarie 2022, de seara trecută de la ora 22:00 și până în această dimineață la ora 06:00,  a fost oprită  pomparea către Năvodari și Cumpăna.
În această situație, abonații din cele două localități nu au avut  apă potabilă la robinete, în intervalul mai sus menționat, iar în cursul zilei de astăzi,  furnizarea apei se va relua către aceștia la presiuni reduse.

În continuare, constănțenii din zonele Palas și Zona industrială Oierie Palas, Cartierele Brătianu și Medeea, Zona industrială, Cartierul și Zona industrială CET, Cartierele Viile Noi și Sere, Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani, Zona comercială Constanța Sud, Cartierul Faleză Sud, Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal, Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori, Zonele Baba Novac și Halta Traian, precum și cei din Zona Comercială Vest, până la remedierea avariei, vor avea debit redus la robinet.
Imagini AICI

Cele mai Accesate Articole