Cel mai important eveniment gastronomic, la Olimp

Eveniment gastronomic de amploare la Olimp. Zeci de bucătari și măcelari se întrec zilele acestea la malul mării în cel mai important concurs de gătit al anului. Pe grătarele încinse se pregătesc fripturi de vită și porc, după rețete americane, franțuzești și italiene. Preparatele câștigătoare vor ajunge în meniul restaurantelor cu pretenții, din stațiuni.

Cel mai important eveniment gastronomic din România are loc zilele acestea la Olimp.
Au sfârâit grătarele întreaga zi, iar cei mai mari bucătari și-au arătat măiestria la pregătirea fripturilor de vită. Au folosit doar carne de import din cea mai buna calitate. În cele mai multe situaţii, pentru carnea de vită preparată la grătarul cu cărbuni se foloseşte antricotul sau muşchiul. Specialiștii recomandă însă ceafa de vită.
ambianta bucătar ne arata carnea
Pentru o friptură la grătar deosebită, trebuie să alegem un tip de carne marmorat, străbătut de firișoare de grăsime. Acestea îi vor conferi și savoare și frăgezime. Bucățile care au fost puse astăzi pe cărbunii încinși, au fost pregătite îndelung, cu mult timp înainte de concurs.
Carnea de vită nu trebuie gătită prea mult, pentru că se usucă. Se pregătește la temperatura camerei și apoi se pune pe grătarul încins.
O friptura buna are cam 200 de grame. Are cât mai puţine condimente – toate din produse naturale.
Alături de fripturile generoase , în farfurie vom găsi și garnituri de ciuperci sotate în unt, sparanghel sau cartofi gătiți după rețete franțuzești. Delicatesele de azi i-au încântat pe toți.
În cadrul evenimentului au loc concursuri și show-uri culinare.
Ambianta se aude nu mai titrez
Festivalul culinar ține 2 zile, la Olimp.
 
Reporter: Cristina Niță; Imagine: Ionuț Constantin
Articolul Cel mai important eveniment gastronomic, la Olimp apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole