Litoralul românesc are șase plaje ”Blue Flag”

Şase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022, anunţă Ministerul Turismului. Sunt cele mai curate plaje de pe toată riviera românească și arată ca în reviste. Acestea sunt din Mamaia, Năvodari Eforie şi Olimp. Din păcate, România are doar 6 astfel de plaje pe când vecinii bulgari se mândresc cu 13.

Cele mai curate plaje din România se găsesc în nordul litoralului și sunt certificate cu distincția „Blue Flag”. Au nisip fin, sclipesc de curățenie, sezlongurile și umbrele sunt aerisite și au multe servicii.
Plajele certificate „Blue Flag” trebuie să aibă un număr suficient de salvamari, echipamente de intervenție în caz de incendiu, plan de acțiune în caz de poluare, patrule pe plajă, rezerve de apă potabilă, acces și toalete pentru persoanele cu dizabilități, facilități sanitare bine dotate și apă neafectată de reziduuri industriale.
Criteriile nu sunt ușor de îndeplinit și necesită o investiție financiară considerabilă, mai ales că în România perioada de sezon estival durează aproximativ două luni. În ultimii ani, turiștii care au ales să vină pe litoralul românesc, au devenit mai pretențioși. Caută confort, curățenie, o apă limpede dar și multe alte facilități care le-ar face sejurul mai relaxat și mai confortabil: salvamari, corturi de prim ajutor și locuri de hidratare.
Spania este lider mondial în ceea ce privește plajele Blue Flag, are în total 590. În clasament urmează Grecia cu 519 și Turcia cu 459. Vecinii de la sud, bulgarii, au 13 astfel de plaje.

România: 6 plaje Blue Flag
Bulgaria: 13 plaje Blue Flag
Turcia: 459 plaje Blue Flag
Grecia: 519 plaje Blue Flag
Spania: 590 plaje Blue Flag
Distincția „Blue Flag” – Steagul Albastru, este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard.
Redactor: Cristina Niță; Imagine: Ionuț Constantin
 
Articolul Litoralul românesc are șase plaje ”Blue Flag” apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole