Restaurant cu specific ucrainean, la Constanța

Războiul din Ucraina a schimbat viețile a milioane de persoane. Dincolo de drama războiului și afacerile locale au fost regândite pentru a putea continua o parțială normalitate. La Constanța, din această lună, funcționează primul restaurant cu specific ucrainean. Turiștii, dar și constănțenii pot savura stridii, preparate din pește dar și multe alte specialități tradiționale din țara vecină.

Pește, stridii și o atmosferă boemă- de asta au parte cei care aleg să savureze preparatele de la primul restaurant ucrainean din Constanța.
După ce a început războiul, patronii au fost nevoiți să mute afacerea și au deschis, mai întâi, un restaurant în Moldova, la Chișinău. Personalul este și din Ucraina și din România.
Afacerea cu renume pe meleagurile țării vecine a oferit o șansă refugiaților. Printre angajați, se numără mulți ucraineni care au fost nevoiți să fugă din calea războiului.
Restaurantul nu duce lipsă de oaspeți. Încă de dimineață, terasa era ocupată de turiști dornici să guste specialitățile ucrainene.
Primul local de acest gen a fost deschis în Ucraina în 2013, iar înainte de izbucnirea războiului lanţul de restaurante se extinsese la peste 20 de unităţi.
 
Reporter: Roxana Dumitrică; Imagine: George Dima
Articolul Restaurant cu specific ucrainean, la Constanța apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole