Video. Zeci de percheziții la persoane bănuite de proxenetism, trafic de persoane și spălare a banilor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Ilfov, Călărași, Ploiești, Suceava, Brăila, Olt și al Serviciului de Investigații Criminale din Ilfov, au efectuat, astăzi, 16 mai, 44 de percheziții domiciliare.
Activitățile s-au desfășurat în municipiul București și în județele Ilfov, Călărași, Brăila, Suceava, Olt și Prahova, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor.
De asemenea, sunt puse în executare 16 mandate de aducere.
Din cercetări a reieșit că, din 2018 și până în prezent, în municipiul București și județul Ilfov, ar fi acționat un grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane și proxenetism.
Astfel, începând cu anul 2018, reprezentanții grupului infracțional organizat ar fi racolat tinere din medii sociale precare și le-ar fi plasat pe piețele de prostituție existente, din România și din Europa de Vest, respectiv, Germania, Țările de Jos, Elveția sau Italia, în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituției.
Determinarea fetelor la practicarea prostituției ar fi fost realizată prin utilizarea de metode de persuasiune (loverboy), manipulare și constrângere, sumele de bani obținute din desfășurarea acestei activități revenindu-le aproape în totalitate membrilor grupării infracționale.
Racolarea clienților serviciilor sexuale ar fi fost realizată prin crearea și publicarea unor anunțuri specifice pe anumite site-uri de profil. Fetele exploatate ar fi fost cazate în spații adecvate desfăşurării acestei activităţi sau transportate, de către membrii grupării, la locațiile clienților.
Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost transferate de membrii grupării în România, prin intermediul serviciilor internaționale de transfer monedă sau ar fi fost aduse personal ori de alte persoane din anturajul acestora. Până în prezent, au fost identificate 21 de victime.
Sumele de bani obținute din exploatarea tinerelor sunt în cuantum de aproximativ 500.000 de euro.
Pentru conturarea probatoriului, a fost efectuat un schimb permanent de informații de interes polițienesc, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cu structuri de aplicare a legii din Europa.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 autoturisme, 36.100 de lei, 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile,  precum și înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate și sume deținute în conturi bancare.
Persoanele depistate urmează a fi prezentate procurorului de caz, pentru audieri și dispunerea măsurilor preventive.
Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Sursa: Politia Romana

Cele mai Accesate Articole