Hoții de combustibil, reținuți

11 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de ieri. Hoții care furau benzina din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost prinși, în urma a 70 de descinderi pe care polițiștii secției Transporturi le-au făcut. Anchetatorii i-au prins pe indivizi cu 12 tone de combustibil furat, 170 de mii de lei și 26 de mii de euro.

Poliția susține că mai mulți angajați ai unei firme ar fi furat produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au vândut. Fiecare cisternă care aprovizionează o benzinărie are un aparat care măsoară cantitatea de combustibil pe care o trimite în rezervoarele stației PECO. Hoții montaseră sub cisternă un dispozitiv clonat care funcționa cu o telecomandă: în momentul când ei apăsau un buton bruiau dispozitivul original al cisternei și astfel modificau cantitățile de combustibil furnizate benzinăriilor. Ieri, polițiștii constănțeni de la Transporturi au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară. Dosarul penal adună infracțiuni de furt calificat, înșelăciune și fraudă informatică. 11 persoane au fost reținute.
La domiciliile celor 25 de membri ai rețelei polițiștii au găsit 12 tone de benzină și motorină, 30 de telecomenzi pentru bruiaj, 12 pompe de benzină, 38 de telefoane mobile și bani în numerar: 170 de mii de lei, 26 de mii de euro și 400 de dolari australieni.
 
Redactor:  Cristina Niță
 
Articolul Hoții de combustibil, reținuți apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole