A doua zi de protest față de militarizarea ARSVOM

Sindicaliștii Agenției de Salvare Vieți Omenești pe Mare au protestat și astăzi. Timp de patru zile, pe platoul din fața Prefecturii Constanța, marinarii și scafandrii vor cere ca Agenția să nu fie militarizată prin transferul ei de la Ministerul Transporturilor la Ministerul de Interne.

Decizia trecerii Agenției de Salvare Vieți Omenești pe Mare la IGSU a fost luată anul trecut de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Transferul urmează să fie definitivat printr-o Ordonanță de Urgență. Cei aproape 200 de angajați ai ARSVOM se opun militarizării instituției.
Sindicaliștii spun că trecerea în cadrul IGSU ar însemna pierderea unor locuri de muncă, mai ales în rândul angajaţilor TESA. Mai mult decât atât, 80% dintre marinarii civili depășesc limita de vârstă acceptată de catre Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Aceștia vor fi primii vizați de concedieri.
Protestele vor continua până pe data de 10 iunie, în intervalul orar 9.00 – 11.00. Tot ce vor angajații ARSVOM este un dialog cu autoritățile și siguranța unui loc de muncă.
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul A doua zi de protest față de militarizarea ARSVOM apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole