Instalația de la Rafinăria Petromidia Năvodari, afectată de incendiu anul trecut, a fost repusă în funcțiune

Au fost finalizate lucrările de reparație a instalației de Hidrofinare Petrol Motorină (HPM), afectată de incidentul tehnic survenit în luna iulie a anului trecut. Unitatea de producție a fost reabilitată complet, cu echipamente noi, verificate și autorizate de instituțiile de resort cu atribuții în domeniu, anunță Rompetrol Rafinare.


Lucrările efective de reabilitare a instalației HPM au fost demarate încă din luna iulie 2021 și au fost finalizate în timpul opririi tehnologice din perioada martie – aprilie 2022, fiind efectuate, totodată, testările și certificările de rigoare.


Instalația are o capacitate de procesare de aproximativ un milion de tone pe an, cu un debit de 130 de m 3  pe oră și dispune de capabilitatea să proceseze un amestec de motorină de Distilare Atmosferică, motorină de Cocsare și motorină de Cracare Catalitică, la un grad ridicat de desulfurare.
Citește tot articolul AICI
Sursa: https://observatorconstanta.ro/2022/06/10/instalatia-de-la-rafinaria-petromidia-afectata-de-incendiu-anul-trecut-a-fost-repusa-in-functiune
Articolul Instalația de la Rafinăria Petromidia Năvodari, afectată de incendiu anul trecut, a fost repusă în funcțiune apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole