9 ore de înot continuu, în Marea Neagră

Un bucureștean pasionat de înot în ape libere deschise a stabilit un nou record în acest weekend pe distanța de 35 de kilometri, în Marea Neagră. Bogdan Zurbagiu a plecat sâmbătă dimineață de la Agigea și a ajuns după amiază la Mangalia înotând continuu la o distanță apreciabilă de țărm. I s-au alăturat doi maratoniști pe uscat care au făcut cursa pe plajele din stațiuni și pe terenul accidentat dintre ele. Acum Bogdan așteaptă ca federația de specialitate să îi omologheze rezultatul.

După 10 ore de înot continuu, Bogdan Zurbagiu a ajuns în portul turistic Mangalia. Plecase dimineața din Agigea și a înotat tot timpul la 1 kilometru de țărm, în largul mării. Bogdan a folosit o cremă specială de protecție. Deși sunt 23 de grade în apă, 10 ore de înot slăbesc orice înotător și oboseala face ca frigul să fie simțit mult mai intens.
Bogdan nu este profesionist. Lucrează în finanțe-bănci, este căsătorit și are 2 copii. Cursa de 35 de kilometri înot în Marea Neagră a fost supravegheată de un yacht cu vele, iar echipajul a fost pregătit să-i sară în ajutor dacă ar fi avut nevoie la un moment dat.
Bogdan Zurbagiu nu este la prima cursă de acest fel. Are o mulțime de aventuri în apele interioare ale României. Familia l-a însoțit tot timpul.
În timp ce Bogdan se lupa cu valurile mării, pe plajele din stațiuni alți doi maratoniști i s-au alăturat: Regina Țîrcomnicu și cu Bogdan Drânceanu au luat la pas plajă cu plajă și zonele accidentate dintre stațiuni.
Înotul maraton este un sport care adună foarte mulți adepți în lumea largă. E caracterizat de distanțe lungi, mai mari de 10 km și se organizează întotdeauna în ape deschise: râuri, lacuri, mări sau oceane.
 
Reporter: Cristina Niță; Imagine: Ionuț Constantin
Articolul 9 ore de înot continuu, în Marea Neagră apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole