Sezon estival în siguranță. Forțele MAI, mobilizate pe litoral

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că totalul forţelor MAI mobilizate în staţiunile turistice de pe litoral în aceasta vară va fi de peste 1.200.
Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a aprobat un plan de măsuri pentru toate structurile prin care sunt trasate obiective clare și responsabilități îndreptate spre îndeplinirea celui mai important obiectiv al forțelor MAI: siguranța cetățenilor.
În sprijinul efectivelor de ordine publică din Constanța, sunt detașați aproximativ 460 de polițiști din alte județe, în două serii. Totodată, 400 de jandarmi vor fi prezenți la datorie pentru a se asigura că turiștii vor avea o vacanță în siguranță pe litoral.
Patrulele mixte de polițiști și jandarmi vor avea misiuni de patrulare în zonele foarte aglomerate, pe plaje, în zona hotelurilor și a cluburilor, dar și în zonele unde se organizează evenimentele publice la care participă un număr mare de persoane.
De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pe principalele artere pentru prevenirea accidentelor, iar în zilele cu un flux mare de autoturisme polițiștii vor beneficia și de sprijinul piloților MAI care vor survola cu aeronavele și vor transmite, la sol, informații în timp real.
O altă măsură dispusă de conducerea Ministerului Afacerilor Interne este ca, începând din data de 29 iunie a.c., în județul Constanța, să fie operaționalizate 11 puncte temporare de stingere, 8 puncte de prim-ajutor și 6 puncte de salvare acvatică. Câte 100 de pompieri sunt detașați pe serii de 14 zile, de la alte unități, în sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța.
În fiecare sfârșit de săptămână din perioada sezonului estival, precum și în zilele de sărbători legale, începând cu 1 iulie, pe autostrada A2, au fost operaționalizate puncte temporare de lucru pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient. În aceste locații se vor regăsi echipaje de stingere cu modul de descarcerare și ambulanțe SMURD.
Cele 11 puncte temporare de stingere: Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Valea Dacilor, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Vama Veche.
8 puncte de prim ajutor au fost operaționalizate la: Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn-Venus și Vama Veche.
Cele 6 puncte de salvare acvatică: Portul turistic Tomis, Lacul Siutghiol-Ovidiu, Lacul Siutghiol-Baza UMC, Portul Belona-Eforie Nord, Portul turistic Mangalia și Lacul Techirghiol.
Pe autostrada A2, mașinile pompierilor vor fi amplasate la km 19, km 64, km 105 (punct de lucru permanent) și km 142 (Stația de pompieri Fetești).
Sursa: Comunicat MAI

Cele mai Accesate Articole