Captură impresionantă în Portul Constanța. Mărfuri contrafăcute în valoare de peste 8,4 milioane de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 5000 de ceasuri diferite mărci, accesorii auto și articole de vestimentație, în valoare totală aproximativ 8,4 milioane de euro, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 21.07.2022, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri sosite din China, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerelor se aflau 5.275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. În context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, se mai arată în comunicat.
Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.
 
Foto: Garda de Coastă
 
Articolul Captură impresionantă în Portul Constanța. Mărfuri contrafăcute în valoare de peste 8,4 milioane de euro apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole