„Tomis – Luminile Istoriei“, o poveste milenară modernă, la Constanța

Ultimul week-end din această vară vine cu surprize pentru constănțeni și nu numai. Astfel, Piața Ovidiu se va transforma în cea mai mare scenă a Constanței din ultimii ani.
Spectacol de lumini, proiecții 3D, efecte speciale, dans și muzică
Zeci de artiști, dansatori și acrobați vor face din kilometrul zero al Tomisului antic locul în care trecutul nostru milenar se va întrepătrunde cu prezentul modern și tehnologizat, dând naștere astfel unui grandios spectacol de new media art organizat la malul Mării Negre.
Iar amfitrionul virtual al spectacolului va fi, binențeles, Publius Ovidius Naso, care va fi „adus la viață“ prin proiecții speciale 3D și ne va spune povestea de peste 2.500 de ani a orașului.
„Tomis – Luminile Istoriei“, este cel mai nou proiect desfășurat la Constanța
Proiectul constă într-un experiment fusion, un regal de imagini, culori, efecte speciale, dans și muzică, ce are ca temă centrală nașterea localității antice Tomis, metamorfozată în Constanța de astăzi.
Istoria Dobrogei prin intermediul luminilor, sunetului și dansului
Cu această ocazie, pe 27 august, constănțenii, dar și turiștii veniți în vacanță pe litoral, vor putea afla istoria localității și, totodată, a Dobrogei, într-o manieră complet nouă, care va rămâne adânc întipărită în memorie.
 

În cadrul proiectului «Tomis – Luminile Istoriei» ne propunem să aducem în fața publicului, în primul rând, un omagiu istoriei județului Constanța prin intermediul luminilor, sunetului și dansului. Astfel, viața, natura, locurile, obiceiurile sau formele vechi de cultură ale locului vor fi readuse la viață prin intermediul unor alternative de expresie evoluate, noi, moderne, precum mapare video, show lasere, dansuri cu efecte pirotehnice și efecte sonore, a declarat Camelia Vlad, președinte Asociația Culturală Obsidian.

 
Mai mult, îmbinarea dintre antic și modern va fi completată de un concert susținut de una dintre cele mai în vogă trupe ale momentului, The Motans. Astfel, spectatorii vor putea cânta în Piața Ovidiu din Constanța împreună cu binecunoscuții artiști basarabeni hit-urile precum „Versus“, „Valuri mari“, „August“ sau „Înainte să ne fi născut“.
„Tomis – Luminile Istoriei“ este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.
Articolul „Tomis – Luminile Istoriei“, o poveste milenară modernă, la Constanța apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole