Video. Peste 130 de migranți ascunși în TIR-uri, depistați de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Nădlac, Nădlac II, judeţul Arad și Borș II, judeţul Bihor au depistat, în total, 131 de cetăţeni din diferite state, care, în ultimele 24 de ore, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în șase automarfare încărcate cu diverse bunuri. Majoritatea persoanelor depistate sunt deţinătoare a unor permise de şedere valabile în România sau sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.
Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un cetăţean român, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și România. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope și motoare electrice, pentru societăți comerciale din Polonia și Italia.
În urma efectuării controlului amănunţit pentru cele două mijloace de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, 4 cetățeni din Afganistan – în automarfarul condus de cetățeanul român și 40 de cetățeni din Bangladesh și Pakistan – în ansamblul rutier condus de cetățeanul turc.
Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde, polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier, condus de un cetățean turc.  Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta textile, pe ruta Turcia – Anglia.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, 21 de persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria și Turcia.
Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde, în urma unor controale efectuate asupra unor automarfare în care se aflau componente metalice și piese auto pentru societăți din Polonia și Suedia, polițiștii de frontieră au descoperit 15 cetățeni din India, Nepal, Afganistan, Bangladesh, Pakistan și Sudan, ascunși printre mărfurile transportate.
În cursul acestei dimineţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș  II, colegii noştri au depistat ascunşi, într-un ansamblu rutier, printre geamuri termopan pe suport PVC, 51 de cetăţeni străini. Dintre aceştia, 28 sunt din Bangladesh,  14 din India, 6 din Pakistan și 3 din Nepal.
În toate cazurile enunţate mai sus, colegii noştri au stabilit faptul că majoritatea persoanelor depistate sunt deţinătoare a unor permise de şedere valabile în România sau sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
https://www.politiadefrontiera.ro/files/video/migranti-or-08-09-2022.mp4
Sursa: Politia de Frontieră

Cele mai Accesate Articole