La Cumpăna, pregătirea pentru școală a început cu „Aventura prin lectură!”

Pentru a asigura un bun start în noul an scolar, precum și pentru a dezvolta abilitățile de literație ale elevilor din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, în perioada aprilie – august 2022, Centrul de Resurse Educaționale si Psihosociale CREPS Constanța, cu sprijinul financiar al United Way Romania – Drumul Împreuna România (UWRo), a implementat proiectul: „Aventura prin lectură!”
60 de elevi implicați în proiect
Prin implementarea proiectului, s-au asigurat cele trei climate necesare dezvoltării abilităților privind literația și asigurarea progresului educațional pentru cei 60 de elevi implicați în proiect.

Climatul fizic a fost asigurat prin amenajarea celor două Cluburi de literație, cate unul în fiecare locație a Liceului, prin dotarea cluburilor cu tot mobilierul necesar: fotolii, canapele, biblioteci, mese, scaune etc. De asemenea, cei 60 de elevi participanți la proiect au beneficiat zilnic de masă caldă asigurată prin bugetul proiectului.
Climatul educațional a fost asigurat prin dotarea celor două Cluburi de literație cu cărți, jocuri educaționale, materiale didactice atractive etc., precum și prin angajarea unui expert educațional pentru moderarea activităților de literație.
Climatul psihologic a fost asigurat prin crearea unui mediu de confort emoțional, apreciativ și de valorizare a progresului obținut, indiferent cât a reprezentat acest progres.

Deși nu a rezolvat toate situațiile legate de înțelegerea textelor citite sau de modul efectiv de citire, proiectul a reprezentat un bun început, foarte apreciat de copiii participanți la activitățile proiectului.
Avand in vedere rezultatele obtinute, consideram ca proiectele de acest fel sunt extrem de bine- venite pentru cresterea gradului de atractivitate a activitatilor scolare si extrascolare si implicit pentru cresterea rezultatelor scolare ale elevilor, se arată într-un comunicat de presă al CREPS Constanța.
Proiectul a primit un sprijin consistent din partea conducerii Liceului, dar și din partea unor părinți și a voluntarilor.
Articolul La Cumpăna, pregătirea pentru școală a început cu „Aventura prin lectură!” apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole