La Cumpăna, pregătirea pentru școală a început cu “Aventură prin lectură!”

Platon spunea: „ Niciodata sa nu descurajezi persoana care face un progres continuu, indiferent de cat de incet il face !”
Pentru a asigura un bun start in noul an scolar, precum si pentru a dezvolta abilitatile de literatie ale elevilor din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpana, judetul Constanta, in perioada aprilie – august 2022, Centrul de Resurse Educationale si Psihosociale CREPS Constanta, cu sprijinul financiar al United Way Romania – Drumul Impreuna România (UWRo) , a implementat proiectul: „Aventura prin lectura!”
Prin implementarea proiectului, s-au asigurat cele trei climate necesare dezvoltarii abilitatilor privind literatia si asigurarea progresului educational pentru cei 60 de elevi implicati in proiect.


Climatul fizic a fost asigurat prin amenajarea celor doua Cluburi de literatie, cate unul in fiecare locatie a Liceului, prin dotarea cluburilor cu tot mobilierul necesar: fotolii, canapele, biblioteci, mese, scaune etc. De asemenea, cei 60 de elevi participanti la proiect au beneficiat zilnic de masa calda asigurata prin bugetul proiectului.


Climatul educational a fost asigurat prin dotarea celor doua Cluburi de literatie cu carti, jocuri educationale, materiale didactice atractive etc., precum si prin angajarea unui expert educational pentru moderarea activitatilor de literatie.


Climatul psihologic a fost asigurat prin crearea unui mediu de confort emotional, apreciativ si de valorizare a progresului obtinut, indiferent cat a reprezentat acest progres.


Proiectul, desi nu a rezolvat toate situatiile legate de intelegerea textelor citite, sau de modul efectiv de citire, a reprezentat un bun inceput, foarte apreciat de copiii participanti la activitatile proiectului.
Proiectul a primit un sprijin consistent din partea conducerii Liceului, din partea unor parinti si a voluntarilor.
Avand in vedere rezultatele obtinute, consideram ca proiectele de acest fel sunt extrem de bine- venite pentru cresterea gradului de atractivitate a activitatilor scolare si extrascolare si implicit pentru cresterea rezultatelor scolare ale elevilor.

Cele mai Accesate Articole