Dosar de cercetare penală pentru îngroparea deșeurilor în Lacul Techirghiol

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au desfășurat acțiuni de control în zona Bălții Tuzla, împreună cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate Constanța. Pe malul bălții, cât și în cuveta acesteia, au fost identificate deseuri precum pamant, moloz, resturi din constructii si demolari, etc, în amestec cu deșeuri reciclabile.

Balta Tuzla se situează în interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafețe mari, malul bălții nu mai aspect natural; deseurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ și împinse spre apă, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.
Eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate este interzisă!!! Îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă!!! Activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise!!!, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu.

Pentu identificarea făptuitorilor și tragerea acestora la raspundere, Garda Națională de Mediu Constanța a înaintat sesizare penală, pentru încalcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurlor și OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei salbatice.
Foto: Garda de Mediu Constanța
Articolul Dosar de cercetare penală pentru îngroparea deșeurilor în Lacul Techirghiol apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole