Nereguli la un șantier din stațiunea Mamaia, privind apa evacuată în mare. Garda de Mediu a aplicat o amendă de 20 mii lei

Urmare a unui videoclip aparut in spatiul on-line, comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au efectuat verificari la organizarea unui santier a proiectului din statiunea Mamaia.
S-a constatat ca apa de la lucrarile de fundare a imobilului de pe str. Lamia se evacueaza prin pompare in mare, prin intermediul furtunurilor amplasate pe plaja.
Conditiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment, respectiv monitorizarea volumelor de apa evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuata in mare, pozitionarea si fixarea furtunelor astfel incat sa nu se afecteze plaja in zona de descarcare nu au fost respectate, fapta ce constituie contraventie prevazuta de OUG 202/2002 privind gospodarirea integrata a zonei costiere si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10.000 lei si 20.000 lei.
Societatea care realizeaza lucrari de construire a fost sanctionata cu amenda de 20.000 lei si s-au dispus masuri de remediere a neconformitatilor identificate pe timpul controlului.
Sursa: Garda de Mediu

Cele mai Accesate Articole