Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei

Astăzi creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, ocazie cu care peste 15.000 de enoriași au venit din toate colțurile țării să se roage la peștera care îi poartă numele din localitatea constănțeană Ion Corvin. Mulți dintre ei vin aici convinși de puterile tămăduitoare ale peșterii și mai ales ale moaștelor sfinte depuse în interior.

Despre Sfântul apostol Andrei se știe că a intrat pentru prima oara în țară, în zona Dobrogei. Și-a găsit lăcaș într-o grotă și a început să propovăduiască cuvântul Domnului.
De la primele ore ale dimineții oamenii s-au așezat la coadă ca să ajungă la moaștele Sf. Apostol Andrei. Apoi și-au continuat drumul la peștera Sfântului Andrei, despre care se spune că a servit drept adăpost în drumul lui în această regiune. S-au așezat la rând, fiecare cu gândurile lui.
Pelerinajul a devenit deja tradiție la marginea localității Ion Corvin.
Gigi Becali, cunoscut pentru apropierea sa de biserică, a mers astăzi la peștera Sfântului Apostol Andrei.
200 de jandarmi au asigurat ordinea, și zeci de preoți veniți chiar și de peste hotare, au oficiat slujba. Locul, vizitat an de an de enoriași, se află la aproximativ 80 de kilometri de Constanța, în apropiere de localitatea Ion Corvin.
 
 
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole