Românul care a cumpărat satul copilăriei sale

Un român nu a uitat de unde a plecat, ba chiar a trăit cu dorul ulițelor pe unde alerga desculț. Până într-o zi, în care a decis să cumpere satul în care a copilărit. Este povestea omului de afaceri Emil Părău care a promis că le va arăta și altora ce înseamnă să te bucuri de viață, așa cum era trăită odată.

 
Hunedoreanul Emil Părău s-a născut în satul Roşia, la limita dintre județele Hunedoara și Alba, iar din 2003 a cumpărat casă după casă în satul natal, până s-a trezit stăpân peste un sat cu un singur locuitor. 81.000 de euro a dat Emil Pârâu pe toate. N-a vrut să vadă cum se-alege praful de sat și și-a promis că îl va readuce la viață.
Iar pentru a reda viața de odinioară a satului, hunedoreanului i-a venit ideea de a-l transforma într-un complex turistic. Turiștii fie ei români sau străini, vor fi cazați în case vechi și își vor putea culege din grădină legumele pentru mâncare. De asemenea, vor putea să mulgă vaca, să cosească sau să ia parte la măsuratul oilor.
Emil Părău speră însă ca în câțiva ani să finalizeze toate lucrările și să transforme satul pustiu, într-unul de vacanță.
 
 
 
Redactor: Cristina Niță
 
Articolul Românul care a cumpărat satul copilăriei sale apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole