Câți bani a decontat județul Constanța pentru refugiații ucraineni

România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru ucrainenii care și-au părăsit țara din cauza războiului și au rămas la noi, în perioada martie-octombrie.
Potrivit Info Sud-Est , Constanța este  cel de-al doilea județ care a decontat cei mai mulți bani pentru refugiații din Ucraina, după București, conform informațiilor transmise de IGSU .
Județul Constanța a decontat 13 milioane de euro pentru cazarea și masa refugiaților, prin programul 50/20. Mai exact,  500 de facturi din care 9,9 milioane au ajuns la persoane fizice și 3,1 milioane la persoane juridice.
Potrivit ISU Dobrogea, cheltuielile sunt decontate ”în funcție de solicitările primite din partea operatorilor economici/ persoanelor juridice care au pus la dispoziție spații de cazare aprobate prin hotărârile comitetelor județene pentru situații de urgență”.
Din cele 70 de primării din județul Constanța, 32 au în evidență persoane fizice care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor legate de hrănirea și cazarea de urgență.
 
Conform Ordonanței de Urgență nr. 20 din 7 martie 2022, Statul român plătește pentru cazarea unui refugiat ucrainean 50 lei/zi, iar pentru hrana acestuia 20 lei/zi.
(1) Pentru persoanele cazate în spațiile unităților de învățământ preuniversitar de stat și private și instituțiilor de învățământ universitar de stat și private se acordă cheltuieli de masă și cazare în limita a 50 lei/persoană/zi pentru cazare și 20 lei/persoană/zi pentru masă, pe o perioadă de până la 90 de zile, se arată în OUG.
Articolul Câți bani a decontat județul Constanța pentru refugiații ucraineni apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole