Cozi uriașe în Constanța

Cozi uriașe la sediile agențiilor de plăți din Constanța! Proprietarii de locuințe care au închiriat casele refugiaților ucraineni stau la coadă să depună actele pentru a primi bani de la stat.

 
Oamenii au înfruntat frigul și s-au așezat la rând încă de primele ore ale dimineții. Guvernul acorda un tarif zilnic pentru cazare și mâncare.
Constănțenii sunt nemulțumiți și spun că este bătaie de joc, deoarece nu s-a găsit o soluție pentru ca aceste documente să fie depuse on-line și să nu mai fie nevoiți să stea în frig. Ei spun că stau lună de lună la aceeași coadă, deoarece documentația trebuie depusă lunar.
Conform Ordonanței de Urgență nr. 20 din 7 martie 2022, statul român plătește pentru cazarea unui refugiat ucrainean 50 lei/zi, iar pentru hrana acestuia 20 lei/zi. Acum se depun documentele pentru a se primi banii pe luna noiembrie.
Constanța a devenit al doilea pol, după București-Ilfov, unde s-au așezat ucrainenii fugiți din calea bombardamentelor. Județul a decontat, în perioada martie-octombrie, 13 milioane de euro pentru cazarea și masa refugiaților, prin programul 50/20.
 
 
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul Cozi uriașe în Constanța apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole