Porțile terenurilor de sport din școli, deschise

Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care se permite accesul cetățenilor în bazele sportive ale unităților și instituțiilor de învățământ, gratuit sau cu plată, în afara orarului școlar.

 
Bazele și instalațiile sportive proprii pot fi puse la dispoziție, gratuit sau cu plată, comunităților locale, persoanelor fizice sau juridice interesate, cu obligația respectării desfășurării normale a programelor și activităților de învățământ și ale cluburilor sportive școlare și universitare, precum și a regulamentelor de acces și utilizare a acestora.
Conform proiectului de lege, este permis accesul gratuit în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ care fac parte din domeniul public. Au acces toți copiii dar și tinerii cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.
În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi toate unitățile de învățământ vor introduce în regulamentele actuale de funcționare prevederi legate de acces și de modul de utilizare a spațiilor și terenurilor de sport aflate în folosința acestora, precum și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare și le vor afișa la exterior într-un loc vizibil, precum și pe pagina de internet, acolo unde este cazul.
 
Camera Deputaților este for decizional, iar legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
 
 
 
Redactor: Cristina Niță
 
 
Articolul Porțile terenurilor de sport din școli, deschise apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole