Militarii români, implicați într-o campanie de donare de sânge. Acțiunea, desfășurată și la Constanța


Ministerul Apărării Naționale a anunță că, la nivelul Bazei 95 Aeriană a fost organizată o campanie de donare de sânge, care și-a propus să reducă deficitul de sânge din spitale, și să crească gradul de conștientizare asupra nevoii de a dona sânge.

Desfășurată sub deviza ,,De Ziua Națională a României donează sânge și dăruiește viață!”, campania a fost realizată la infirmeria unității, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bacău.

Personalul Bazei 95 Aeriană donează periodic sânge, dovedind prin acest act generos, solidar și responsabil că poate veni în sprijinul celor care au nevoie.

Și elevii de la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” Constanța au participat la o campanie de donare de sânge, venind astfel în sprijinul bolnavilor care au nevoie de tratament transfuzional.
Din sângele donat o singura dată, adică 450 ml, care se reface celular în 2-3 săptămâni și ca volum în 60 de minute, sunt ajutate  până la trei persoane.

Gestul elevilor militari de la Constanța  este un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture, prin voluntariat, acestor acţiuni umanitare.

Sursa: MApN


Cele mai Accesate Articole