Arestări într-un dosar de trafic de droguri. Substanțele erau trimise din Spania

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila, au documnetat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iunie 2022, în municipiul Brăila, ar fi acționat o grupare care s-ar fi ocupat cu distribuirea de droguri de risc (cannabis) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC), consumatorilor din municipiul Brăila.
Liderii acestei grupări ar fi locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania, de unde ar fi expediat în țară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau al unor persoane fizice. Coletele ar fi fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora.
După ce drogurile ajungeau în țară şi erau depozitate în siguranță, cei doi lideri ai grupării ar fi venit cu avionul, pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare.
Totodată, la data de 2 decembrie a.c., a fost prinsă, în flagrant delict, o persoană, după ce ar fi introdus în țară aproximativ 4.750 de grame de rezină de cannabis, aproximativ 379 de grame de cannabis și 490 de grame de substanțe cu efect psihoactiv (3 CMC).
La aceeași dată, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila, au efectuat 13 de percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 24 de doze de cannabis, 4 pungi de cannabis (1.070 de grame), o cutie cu 5 grame de cannabis, 3 plicuri cu substanță cu efect psihoactiv, de tip Cristal, bancnote rulate destinate prizării care ar fi conținut urme de substanță pulverulentă de culoare albă, 8 grindere și 5.245 de lei.
La data de 3 decembrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 9 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Tribunalul Brăila a dispus apoi  arestarea preventivă a șapte persoane și luarea măsurii arestului la domiciliu față de alte două.
Sursa: Politia Romana

Cele mai Accesate Articole